Dat is
een lekkere
combinatie

Uniekaas en linda. Dat is een lekkere Combinatie

Samen met LINDA. hebben wij de online video serie JONG belegen waarin twee bekende Nederlanders samen een lekker broodje maken. De verrassende gesprekken uit deze serie kun je hier bekijken.

De lekkere broodjes die in de serie gemaakt worden zijn ook heel makkelijk door jou te maken. Hieronder zie je hoe dat moet. Binnenkort volgen nog meer recepten, dus we zien je graag snel weer terug!

Focaccia met harissa, gegrilde tomaat & belegen kaas

Uniekaas Video Poster

Het recept en de benodigdheden

Plakken belegen

Ingrediënten voor twee personen

1 focaccia rozemarijn / zeezout
4 tomaten, in plakjes - zaadlijsten verwijderd (kontjes niet gebruiken)
2 el mayonaise gemengd met 1 tl harissa (of gebruik sambal in plaats van harissa)
3 - 4 plakken belegen Uniekaas per foccacia
zout en peper

Bereidingstijd:

10 minuten, inclusief oventijd

Bak de focaccia volgens de gebruiksaanwijzing af in de oven. Snijd in vier gelijke stukken en halveer.
Beleg royaal met Uniekaas en smeer daarover – naar smaak – wat van de harissa mayonaise
Grill de tomaat in een grillpan (of koekenpan met klein beetje olie) tot warm maar niet te zacht.
Leg de gegrilde tomaat op je broodje en serveer meteen.

Eet smakelijk!

Brioche broodje met gekaramelliseerde zoete rode Balsamico uien en jong belegen Uniekaas

Uniekaas Video Poster

Het recept en de benodigdheden

Stuk jong blegen

Ingrediënten voor twee personen

2 el neutrale olie
2 rode uien (ongeveer 125 gram), flinterdunne ringen
1 el balsamico azijn, hoe ouder hoe lekkerder
2 brioche broodjes
plakjes jong belegen kaas, geschaafd van een blok Uniekaas
handje rucola
optioneel: mosterd(saus)

Bereidingstijd:

20-25 minuten

Gekaramelliseerde balsamico ui

Verwarm de olie en bak de uienringen gedurende minimaal 20 minuten op zacht vuur. Schep regelmatig om, zodat ze niet te bruin bakken. Ze moeten vooral zacht en zoet worden. Voeg dan de balsamico toe en bak nog 5 minuten tot het meeste vocht verdampt is. Schep ook nu regelmatig om.

Bewaar de uien apart en grill de briochebroodjes kort in de pan. Besmeer de broodjes desgewenst met mosterd. Beleg ze vervolgens met gekaramellisserde rode ui
Schaaf een aantal plakken jong belegen kaas op je broodje en maak het geheel af met een handje rucola.

Eet smakelijk!

Sesambagel met pittige avocado crème, jong belegen kaas & spinazie

Uniekaas Video Poster

Het recept en de benodigdheden

Plakken jong blegen

Ingrediënten voor twee personen

1 avocado
½ - 1 tl sriracha
½ - 1 el limoensap
zeezout & gemalen peper
Blaadjes spinazie
4 plakken jong belegen Uniekaas
2 sesam bagels (afgebakken of vers)

Bereidingstijd:

5 minuten

Pittige avocado crème

Halveer de avocado en verwijder de pit. Met een staafmixer pureer je de avocado in een kommetje met de sriracha en limoensap tot een zachte crème. Breng op smaak met zout en peper. Hoe meer sriracha je gebruikt, hoe pittiger de avocadocrème.

Rooster de sesambagel goudbruin en beleg met blaadjes babyspinazie. Daarop twee plakken jong belegen kaas en tot slot royaal de avocadocrème.

Eet smakelijk!

Donker meergranen desembrood met gegrilde groente, pesto & oude kaas

Uniekaas Video Poster

Het recept en de benodigdheden

Plakken oud

Ingrediënten voor twee personen

2 x dikke snee meergranen donker desembrood
250 gram groente om te grillen, zoals courgette, paprika, wortel
3 el pesto
1 grote plak oude Uniekaas per boterham

Bereidingstijd:

15 minuten, inclusief grillen groente

zelf gegrilde groente maken

1 courgette, in de lengte in plakken gesneden
1 paprika, zaadlijst verwijderd, in plakken gesneden
1 winterwortel, geschild in dunne plakken gesneden
1 el neutrale olie

Verhit een grillpan en besmeer de groente dun met olie. Grill op de hete pan tot ze gaar en goudbruin zijn. Bestrooi met zeezout. Laat even afkoelen.

Snijd het brood en beleg royaal met Uniekaas. Daarop smeer je de pesto. Beleg vervolgens mij de gegrilde groente.

Eet smakelijk!