Koken met Miljuschka
Video afspelen
Prei en zoete aardappel traybake met kaas en spekjes

Ingrediënten

Geschikt voor 4 personen

• 400 g zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes gesneden

• 500 g prei

• 250 g spekjes

• 3 el olijfolie

• 150 g Geraspte kaas met Italiaanse kruiden

• Peper en zout

Bereiding

Benodigdheden: Bakplaat bekleed met bakpapier of ovenschaal
Bereidingstijd: 40 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokken. Snijd de prei in grove stukken.
  3. Verdeel de zoete aardappel, prei en spekjes gelijkmatig over de bakplaat of ovenschaal.
  4. Besprenkel het geheel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  5. Rooster gedurende 25 minuten in het midden van de oven. Halverwege de baktijd de aardappels even omscheppen.
  6. Voeg de Geraspte kaas met Italiaanse kruiden toe ongeveer 5 minuten voor het eind van de baktijd en laat dit goudbruin meekleuren.
Prei en zoete aardappel traybake met kaas en spekjes

Gerelateerde producten

Rasp met kruiden Italiaanse stijl
Rasp met kruiden Italiaanse stijl

Heerlijk Italiaans genieten met de authentieke smaken van smaakvol Italië: tomaat, knoflook, oregano en tijm.

Meer recepten

Crostini’s met Jong belegen Uniekaas, verse vijgen en gekarameliseerde pecannoten
Crostini’s met Jong belegen Uniekaas, verse vijgen en gekarameliseerde pecannoten
Wraps met Jong belegen Uniekaas, chorizo, tomaten, baby Spinazie
Wraps met Jong belegen Uniekaas, chorizo, tomaten, baby Spinazie
Vegetarische traybake met pompoen, bloemkool, kikkererwten en kaas
Vegetarische traybake met pompoen, bloemkool, kikkererwten en kaas
Koken met Miljuschka