Koken met Miljuschka
Video afspelen
Prei en zoete aardappel traybake met kaas en spekjes

Ingrediënten

Geschikt voor 4 personen

• 400 g zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes gesneden

• 500 g prei

• 250 g spekjes

• 3 el olijfolie

• 150 g Uniekaas Traybake Hollandse stijl

• Peper en zout

Bereiding

Benodigdheden: Bakplaat bekleed met bakpapier of ovenschaal
Bereidingstijd: 40 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokken. Snijd de prei in grove stukken.
  3. Verdeel de zoete aardappel, prei en spekjes gelijkmatig over de bakplaat of ovenschaal.
  4. Besprenkel het geheel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  5. Rooster gedurende 25 minuten in het midden van de oven. Halverwege de baktijd de aardappels even omscheppen.
  6. Voeg de geraspte kaas toe ongeveer 5 minuten voor het eind van de baktijd en laat dit goudbruin meekleuren.
Prei en zoete aardappel traybake met kaas en spekjes

Gerelateerde producten

Traybake Hollandse stijl
Traybake Hollandse stijl

Oer-Hollands lekker met de karakteristieke smaken van de Hollandse keuken: peterselie, foelie, wortel, gerookte paprika en witte peper.

Meer recepten

AVG traybake met kaas
AVG traybake met kaas
Koken met Miljuschka
Smorrebrod met aardappel en twee soorten kaas
Smorrebrod met aardappel en twee soorten kaas
Koken met Miljuschka
Hard broodje met pompoenpitten, radijs, avocado en veldsla
Hard broodje met pompoenpitten, radijs, avocado en veldsla