Ook lekker
voor later

Onze kaas. Onze omgeving. Onze verantwoordelijkheid.

Wie lekkere kaas maakt, krijgt natuurlijk ook te maken met allerlei zaken die invloed hebben op milieu en samenleving. Van de leefomstandigheden van de koe tot de verpakking aan toe. Ons duurzaamheidsbeleid is erop gericht om onze impact continu te minimaliseren. Eigenlijk doen we dat al sinds het prille begin. Maar nu doen we er nog een schepje bovenop.

Nieuwe recyclebare verpakkingen.

Aan onze efficiënte en duurzame werkwijze hoeven we gelukkig nooit zo veel te schaven. Maar op gebied van verpakkingen zorgt innovatie wel degelijk voor indrukwekkende verbeteringen.

Dus als je kunt kiezen voor 43% minder materiaal dat ook nog eens volledig recyclebaar is, dan doe je dat natuurlijk. Minder materiaal, maar zeker niet minder fraai.

Koeien in de wei. Daar horen ze, vinden wij.

Leuk zo’n nieuwe verpakking, maar duurzaamheid begint natuurlijk daar waar onze koeien zijn. Bij de melkveehouders van Uniekaas staan die zo veel als mogelijk in de wei. Tenminste 120 dagen per jaar, 6 uur per dag. Vinden ze lekker. Die koeien leveren dan ook lekkere Nederlandse weidemelk. De kazen die we daarvan maken herken je aan het officiële weideganglogo.

Goed doen loont.

Om onze melkveehouders te stimuleren zo duurzaam mogelijk melk te produceren, werken we sinds 2016 met het Milkmaster Bonusprogramma. Zo geven we extra aandacht aan de gezondheid en het welzijn van de koeien, aan biodiversiteit en het milieu, aan energie en klimaat en aan maatschappelijke betrokkenheid.

Natuurlijk hoort ook kaas in een vegetarische leefstijl.

We maken onze kazen sinds heugenis volgens eigen receptuur. Zonder kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Puur en vol van smaak. We blijven innoveren, dus wanneer nieuwe mogelijkheden zich voordoen om onze kaas voor nóg meer mensen te kunnen maken, dan doen we dat.

Zo zijn we in 2020 overgegaan van dierlijk stremsel naar niet dierlijk stremsel. Stremsel wordt aan de melk toegevoegd om deze dik te laten worden, waardoor de melk kaas kan worden. Waardoor de kaas nu ook geschikt is voor vegetariërs.