Wij Nederlanders hebben iets met kaas. Specifiek met Goudse kaas. De oer en oer- Hollandse kaas. Als we eerlijk zijn, kunnen we eigenlijk niet zonder. Jij toch ook niet? In de ochtend bij het ontbijt, op een broodje met de lunch, geraspt bij de avondmaaltijd of lekkere blokjes ’s avonds bij de borrel. 

Ons bedrijf

Al onze heerlijke kazen worden al vele jaren volgens onze eigen originele receptuur gemaakt. De kaasmeesters van Uniekaas zetten iedere dag hun zintuigen aan het werk om de lekkerste kazen te maken, selecteren en met zorg te laten rijpen. Een zeer nauwkeurig werkje!

In 1956 werd de basis gelegd voor onze smaakvolle kwaliteitskaas met het merk Uniekaas. Dat maakt ons nu het oudste kaasmerk van Nederland.

Van 1965 tot midden jaren '90 evolueerde onze organisatie van 30 aangesloten kaashandelaren naar één efficiënte organisatie. Sinds 2009 werkt Uniekaas vanuit één locatie in Kaatsheuvel. Daar vindt de opslag, rijping en verwerking plaats van alle heerlijke Uniekaas producten.

Eind 2017 hebben Uniekaas Holland en het toenmalige DOC Dairy Partners hun krachten gebundeld. Vandaag de dag is het Uniekaas merk onder de corporate vlag Uniekaas Holland BV onderdeel van het moederbedrijf DMK.

De manier van kaasmaken blijft echter bij hetzelfde. Nog steeds worden de Uniekazen volgens eigen receptuur en traditionele Goudse tradities gemaakt. En dat zullen we altijd blijven doen!

Echte Hollandse Goudse

Echte Hollandse Goudse

De verse melk die wij gebruiken voor het maken van onze kazen, wordt dagelijks geleverd door boeren die onderdeel zijn van DOC Kaas, de op één na grootste zuivelcoöperatie in Nederland. Zo weet je als kaasliefhebber zeker dat je kaas van Hollandse bodem eet.

Hoe komt die heerlijke smaak tot stand?

Hoe komt die heerlijke smaak tot stand?

In ons kaaspakhuis ligt maar liefst 1,5 miljoen kg kaas op natuurlijke manier te rijpen totdat de smaak volledig tot zijn recht komt. Onze eigen kaasmeester volgt de kazen nauwkeurig tijdens dit proces en behandelt ze met pure passie en liefde. De kaas begint jong en zacht van smaak en rijpt geleidelijk door tot een vol karakter. Tijdens dat proces verdampt geleidelijk een deel van het vocht. Hoe langer de kaas rijpt hoe 'ouder' hij wordt. De kaas wordt dan steviger en krijgt een hoger ‘droge-stof-gehalte’, waardoor de smaak stapsgewijs pittiger wordt.

Kwaliteit boven alles

Kwaliteit boven alles

Uiteraard werken we bij Uniekaas volgens zeer strenge kwaliteitsnormen. Dat begint bij de selectie van de boeren en eindigt bij de verpakking en aflevering. Zo werken we altijd conform de hoogste kwaliteitseisen en leveren we alleen maar kaas waarvan we zeker weten dat de kwaliteit perfect is.

Altijd lekker

Naast het maken van heerlijke kaas blijven we onszelf uitdagen steeds nieuwe kaasproducten te bedenken. We zijn er namelijk van overtuigd dat kaas niet alleen op de boterham of bij de borrel lekker smaakt. Maar ook bijvoorbeeld tussendoor of bij hele speciale gelegenheden.

Uniekaas in het schap

Direct uit ons pakhuis worden de kazen versneden en verpakt in één van de unieke Uniekaas verpakkingen, waarna ze hun weg vinden naar de Nederlandse supermarkten in heel Nederland. Er is altijd wel een winkel in de buurt waar je stukken of plakken Uniekaas aantreft in het schap. Hieronder zie je alle supermarkten waar je terecht kunt voor onze heerlijke kaas.