Koken met Miljuschka
Kip met kaas pakketjes

Ingrediënten

Geschikt voor 4 personen

  • 4 kipfilets
  • 500 gram aardappelschijfjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 grote ui
  • Bakpapier
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 el honing
  • 2 el balsamicoazijn
  • 8-10 kleine tomaatjes (bijvoorbeeld cherrytomaten)
  • 150 gram Uniekaas Big Flakes

Bereiding

Bereidingstijd: 35 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd ui in dunne schijres.
  3. Snijd de kipfilets kruislings in
  4. Maak de dressing door in een kom de olijfolie, balsamicoazijn, knoflook, honing, gedroogde oregano en paprikapoeder te mengen.
  5. Neem vier grote stukken bakpapier en maak van elk een pakketje door de zijkanten omhoog te vouwen, zodat de ingrediënten straks niet kunnen lekken.
  6. Leg een laagje aardappelschijres op elk bakpapier en strooi er wat gesneden ui over.
  7. Leg op elk pakketje een stuk kipfilet, maak er dan bootjes van, laat de bovenkant vrij en maak de uiteinden vast met keukentouw
  8. Verdeel de gehalveerde tomaatjes eromheen.
  9. Schenk de dressing over de kip en tomaatjes
  10. Strooi de Uniekaas Big Flakes tussen en over de kip en tomaatjes.
  11. Plaats de pakketjes op een bakplaat en zet deze in de voorverwarmde oven.
  12. Bak de kip, aardappels en groenten gedurende ongeveer 25 minuten, of tot de kip gaar is en de aardappels gaar zijn.
  13. Haal de pakketjes uit de oven
  14. Serveer de kip, aardappels en groenten rechtstreeks vanuit de pakketjes of schep ze
    op borden en serveer met een lekkere salade
Kip met kaas pakketjes

Gerelateerde producten

Big Flakes
Big Flakes

Deze extra grote en dikke kaassnippers zijn heerlijk als topping over je carpaccio, salade of pastagerecht.

Meer recepten

Croissant met jonge kaas, ham en een gepocheerd ei
Croissant met jonge kaas, ham en een gepocheerd ei
Turks brood met jonge Uniekaas, verse pesto, parmaham, rucola en pijnboompitten
Turks brood met jonge Uniekaas, verse pesto, parmaham, rucola en pijnboompitten
Kerstboom kaasbrood
Kerstboom kaasbrood
Koken met Miljuschka