Koken met Miljuschka
Croissant Bake

Ingrediënten

  • 6 oude croissants
  • 10 gr platte peterselie
  • 3 eieren
  • 150 ml volle melk
  • 75 gr jong belegen Uniekaas (stuk)
  • 100 gr ham
  • 75 gr jonge kaas Uniekaas (stuk geraspt)
  • 80 gr roomboter
  • 1 el honing
  • ¼ tl chilivlokken

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180℃. Snijd de croissants in drie stukken. Snijd de peterselie fijn.
  • Klop de eieren los met de peterselie en de melk. Breng op smaak met peper en zout,
  • Wentel de stukken croissant om de beurt door het eiermengsel en verdeel over de ovenschaal.
  • Snijd de jong belegen kaas in dunne plakken. Rasp de jonge kaas.
  • Steek de plakjes kaas tussen de croissants. Vouw de plakjes ham mooi op en steek die ook tussen de croissants. Verdeel de geraspte kaas erover.
  • Bak 25 minuten in het midden van de oven.
  • Smelt ondertussen de boter en roer er de honing en de chilivlokken door.
  • Haal de croissant-bake uit de oven en bestrijk de croissants met het honing-boter mengsel. Laat 5 minuten afkoelen voor het opscheppen.

Gerelateerde producten

Jong
Jong
Jong belegen
Jong belegen
Rasp Mild
Rasp Mild

Meer recepten

Sesambagel met pittige avocado crème, jong belegen kaas & spinazie
Sesambagel met pittige avocado crème, jong belegen kaas & spinazie
Broodjes van Linda
Kaasstengels
Kaasstengels
Koken met Miljuschka
Cheesy Bolognese gehaktballen traybake
Cheesy Bolognese gehaktballen traybake
Koken met Miljuschka