Koken met Miljuschka
Kaasfondue met geraspte kaas en Italiaanse kruiden

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml droge witte wijn (of bouillon indien je geen alcohol wil)
  • 1 tl citroensap
  • 300 gr Uniekaas Jong Belegen stuk 48+ geraspt
  • 300 gr Uniekaas Jong Belegen rasp 
  • 2 el maïzena
  • 1 tl nootmuskaat
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • brood naar keuze
  • groenten naar keuze in sticks of kleine stukjes gesneden

Bereiding

  1. Smeer de bodem van de fonduepan in met het teentje knoflook.
  2. Doe de wijn in de pan en breng aan de kook, doe het citroensap erbij.
  3. Voeg de Uniekaas geraspte kaas toe aan een fonduepan. Voeg vervolgens ook de geraspte Uniekaas Jong Belegen toe aan de fonduepan. Blijf voortdurend roeren.
  4. Los de maïzena op in een klein schaaltje met een beetje wijn en roer tot een glad papje zonder klonten. Roer dit papje door de kaas.
  5. Breng de kaasfondue op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  6. Voeg naar smaak wat Italiaanse kruiden toe.
  7. Serveer de kaasfondue met lekker stokbrood, groentesticks en crackers

Tip! gebruik voor een nog pittigere smaak Uniekaas Belegen.

Gerelateerde producten

Rasp Mild
Rasp Mild

Meer recepten

Clubsandwich met Jong belegen Uniekaas mayonaise, gerookte kip, ei, avocado, cherry tomaten en kiemgroenten
Clubsandwich met Jong belegen Uniekaas mayonaise, gerookte kip, ei, avocado, cherry tomaten en kiemgroenten
Dubbele cheeseburger van de BBQ
Dubbele cheeseburger van de BBQ
Koken met Miljuschka
Creamy Easy pasta traybake
Creamy Easy pasta traybake
Koken met Miljuschka