Dat is
een lekkere
combinatie

Uniekaas en linda. Dat is een lekkere Combinatie

Samen met LINDA. hebben wij de online video serie JONG belegen waarin twee bekende Nederlanders samen een lekker broodje maken. De verrassende gesprekken uit deze serie kun je hier bekijken.

De lekkere broodjes die in de serie gemaakt worden zijn ook heel makkelijk door jou te maken. Hieronder zie je hoe dat moet. Binnenkort volgen nog meer recepten, dus we zien je graag snel weer terug!

Borreltip: Oude Uniekaas met honing en koffie

Borreltip: Oude Uniekaas met honing en koffie

Het recept en de benodigdheden

UK packaging STUK Oud 07 10 22

Ingrediënten voor vier personen

Uniekaas stuk Oud
4 el honing
4 el gemalen koffie (snelfiltermaling)

Bereidingstijd:

5 minuten

Snijd de oude kaas in blokjes en serveer met een klein bakje gemalen koffie en honing. Dip eerst in de honing en vervolgens in de gemalen koffie. Een stevige, donker gebrande koffie past perfect bij een oude kaas in combinatie met de zoete honing.

Eet smakelijk!

Lunchwraps met Jong belegen Uniekaas, chorizo, tomaten, baby Spinazie

Lunchwraps met Jong belegen Uniekaas, chorizo, tomaten, baby Spinazie

Het recept en de benodigdheden

UK packaging STUK JB 07 10 22

Ingrediënten voor vier personen

4 á 6 plakjes Uniekaas Jong Belegen per wrap
4 (bieten) wraps
200 gram chorizo plakken
3 tomaten
100 gram baby spinazie
175 gram zoete pompoen hummus
Peper en zout

Bereidingstijd:

15 minuten

Snijd de tomaat in dunne plakken. Besmeer de wraps met de pompoen hummus. Leg de chorizo plakken erop. Leg daarop wat baby spinazie en de plakken tomaat. Voeg de Uniekaas Jong Belegen plakken toe en maak af met wat peper en zout.
Vouw de onderkant van de wrap 1/3 naar binnen en rol daarna de wrap op. Gebruik eventueel een prikker om de wrap bij elkaar te houden.

Eet smakelijk!

Clubsandwich met Jong belegen Uniekaas mayonaise, gerookte kip, ei, avocado, cherry tomaten en kiemgroenten

Clubsandwich met Jong belegen Uniekaas mayonaise, gerookte kip, ei, avocado, cherry tomaten en kiemgroenten

Het recept en de benodigdheden

UK packaging PLAK Jong Belegen 07 10 22

Ingrediënten voor vier personen

4 plakken Uniekaas plakken Jong belegen per sandwich
12 dikke plakken (zuurdesem)brood
200 gram gerookte kip
4 eieren
2 avocado’s
145 gram zongedroogde tomaten
20 gram pittige kiemgroenten
Mayonaise naar smaak

Bereidingstijd:

15 minuten

Kook de eieren 5 - 7 minuten. Snijd de ei, avocado en gerookte kip in dunne plakken. Verwarm wat olijfolie in de grillpan en rooster het brood aan beide zijde totdat ze mooi bruin zijn. Besmeer het brood met mayonaise. Leg de gerookte kip en plakken Uniekaas erop. Voeg de zongedroogde tomaten toe met daarop een sneetje brood. Op de volgende laag mogen weer twee plakken Uniekaas. Leg de ei, avocado en kiemgroeten erbij en leg vervolgens het laatste broodje erop.

Eet smakelijk!

Crostini’s met Jong belegen Uniekaas, verse vijgen en gekarameliseerde pecannoten

Crostini’s met Jong belegen Uniekaas, verse vijgen en gekarameliseerde pecannoten

Het recept en de benodigdheden

UK packaging STUK JB 07 10 22

Ingrediënten voor vier personen

Uniekaas stuk Jong belegen
1 ciabatta of stokbrood
8 verse vijgen
1 el honing
1 knoflook
50 gram pecannoten

Bereidingstijd:

15 minuten inclusief oventijd

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook uit en meng met de olijfolie. Snijd de ciabatta in plakken en smeer in met de knoflookolie. Leg de sneetjes op de bakplaat en rooster het brood in ongeveer 5-10 minuten in een voorverwarmde oven. Keer ze halverwege om.
Verwarm wat olijfolie in de pan en roerbak de pecannoten. Blus na 2 minuten af met wat honing en roer goed door. Snijd de vijgen in plakken en rasp de kaas. Beleg de crostini’s met de verse vijgen, kaas en pecannoten.

Eet smakelijk!

Turks brood met jonge Uniekaas, verse pesto, parmaham, rucola en pijnboompitten

Turks brood met jonge Uniekaas, verse pesto, parmaham, rucola en pijnboompitten

Het recept en de benodigdheden

UK packaging STUK Belegen 07 10 22

Ingrediënten voor vier personen

Uniekaas stuk Jong
4 kleine Turkse broodjes
150 gram verse pesto
90 gram parmaham
4 á 6 grote augurken
3 takjes tijm

Bereidingstijd:

15 minuten inclusief oventijd

Rooster het krentenbrood in een broodrooster of koekenpan.
Besmeer het krentenbrood met boter.
Snijd met de kaasschaaf 4-6 plakken van Uniekaas stuk Oud.
Leg de plakken op het krentenbrood en smeer vervolgens op iedere snee wat stroop.
Strooi de rucola erover.

Eet smakelijk!

Volkoren crackers met jonge Uniekaas, zoete aardappel hummus, gebakken spinazie en alfalfa

Volkoren crackers met jonge Uniekaas, zoete aardappel hummus, gebakken spinazie en alfalfa

Het recept en de benodigdheden

UK packaging PLAK Jong 07 10 22

Ingrediënten voor vier personen

1 plak Uniekaas jong per cracker
8 volkoren crackers
150 gram zoete aardappel hummus
1 ui
150 gram spinazie
1 teentje knoflook (optioneel)
Peper en zout

Bereidingstijd:

10 minuten

Snijd de ui (en knoflook) fijn. Verwarm de olijfolie in de pan en fruit de ui (en knoflook).
Voeg de spinazie toe en roerbak totdat deze geslonken is. Voeg wat peper en zout toe.
Besmeer de cracker met de zoete aardappel hummus en leg de spinazie erop.
Maak af met een plakje Uniekaas en wat alfalfa.

Eet smakelijk!

Geroosterd meergranenbrood met belegen kaas en een zelfgemaakte tomatensalsa

Geroosterd meergranenbrood met belegen kaas en een zelfgemaakte tomatensalsa

Het recept en de benodigdheden

UK packaging STUK Belegen 07 10 22

Ingrediënten voor vier personen

4 plakjes belegen Uniekaas per snee
8 sneetjes meergranenbrood
6 tomaten
2 rode uien
Bosje koriander of peterselie
Peper en zout
1 knoflookteentje
1 limoen en limoenrasp

Bereidingstijd:

15 minuten

Snijd de tomaten fijn en laat ze uitlekken in een vergiet.
Haal de blaadjes van het bosje koriander/peterselie en snijd fijn.
Snijd of pers de knoflook fijn en snipper de ui.
Voeg alle ingrediënten samen en meng deze goed.
Voeg vervolgens naar smaak limoenrasp, limoensap, peper en zout toe.
Snijd het boerenbrood in dikke plakken en rooster deze lekker krokant.
Beleg de boterhammen rijkelijk met kaas en de tomatensalsa.

Eet smakelijk!

Hard broodje met groene asperges, granaatappelpitten, balsamico crème & belegen kaas

Hard broodje met groene asperges, granaatappelpitten, balsamico crème & belegen kaas

Het recept en de benodigdheden

UK packaging PLAK Belegen 07 10 22

Ingrediënten voor vier personen

2 plakken Uniekaas belegen per broodje
4 meergranen bollen
1 el olijfolie
150 gram groene asperge(tips)
60 gram granaatappelpitten
2 el balsamico crème / assetto balsamico

Bereidingstijd:

15 minuten

Was de asperges en breek het harde deel (aan de onderkant) van de asperges af.
Dep de asperges droog en grill/wok de groene asperge(tips), met de olijfolie en een beetje peper en zout, in 4 minuten beetgaar.
Snijd de broodjes open, besmeer deze eventueel met wat boter, en beleg met de kaas.
Leg de gegrilde aspergetips en granaatappelpitten erop en maak af met de balsamico crème.

Eet smakelijk!

Croissant met jonge kaas, ham en een gepocheerd ei

Croissant met jonge kaas, ham en een gepocheerd ei

Het recept en de benodigdheden

UK packaging PLAK Jong 07 10 22

Ingrediënten voor vier personen

2 plakken Uniekaas jong per croissant
4 croissants
4 verse eieren
1 scheutje azijn
4 plakken ham
Peper en zout

Bereidingstijd:

10 minuten

Vul een hoge kookpan voor 3/4 met water en breng aan de kook. Voeg een royale scheut azijn toe, dit zorgt ervoor dat het ei straks stolt.
Breek elk ei in een aparte koffiekop. Hou de dooier heel en leg een halve eierschaal apart.
Zet het vuur lager en hou het water net onder het kookpunt (kleine bubbeltjes). Roer met een lepel in het water totdat er een draaikolk ontstaat.
Leg een stukje eierschaal in het water. Zodra het stukje eierschaal naar het midden drijft en blijft hangen, haal je het weg.
Dit is het teken dat het water de juiste temperatuur heeft en dat je kan beginnen met pocheren.
Giet het eerste ei in het midden van de pan. Na zo'n 2 minuten is het ei gaar.
Vis het gepocheerde ei voorzichtig met een schuimspaan uit het water, zo zorg je er voor dat het water weglekt.
Snijd de croissant open en beleg royaal met ham en Uniekaas plakken Jong. Leg het gepocheerde ei erop en maak af met wat peper en zout.

Eet smakelijk!

Hard broodje met pompoenpitten, radijs, avocado en veldsla

Hard broodje met pompoenpitten, radijs, avocado en veldsla

Het recept en de benodigdheden

UK packaging PLAK Jong Belegen 07 10 22

Ingrediënten voor twee personen

2 harde broodjes met pompoenpitten
1 el (room)boter
2-3 radijsjes
1 avocado’s
20 gram veldsla
4 plakken Uniekaas jong belegen

Bereidingstijd:

10 minuten

Snijd de avocado en radijs in dunne plakken.
Snijd de broodjes open en besmeer de boven en onderzijde met boter.
Leg per broodje twee plakken Uniekaas plakken jong belegen erop.
Leg de avocado en radijs erop en maak af met wat veldsla.
Voeg eventueel wat peper en zout toe.

Eet smakelijk!

Focaccia met harissa, gegrilde tomaat & belegen kaas

Focaccia met harissa, gegrilde tomaat & belegen kaas

Het recept en de benodigdheden

UK packaging PLAK Belegen 07 10 22

Ingrediënten voor twee personen

1 focaccia rozemarijn / zeezout
4 tomaten, in plakjes - zaadlijsten verwijderd (kontjes niet gebruiken)
2 el mayonaise gemengd met 1 tl harissa (of gebruik sambal in plaats van harissa)
3 - 4 plakken belegen Uniekaas per foccacia
zout en peper

Bereidingstijd:

10 minuten, inclusief oventijd

Bak de focaccia volgens de gebruiksaanwijzing af in de oven. Snijd in vier gelijke stukken en halveer.
Beleg royaal met Uniekaas en smeer daarover – naar smaak – wat van de harissa mayonaise
Grill de tomaat in een grillpan (of koekenpan met klein beetje olie) tot warm maar niet te zacht.
Leg de gegrilde tomaat op je broodje en serveer meteen.

Eet smakelijk!

Brioche broodje met gekaramelliseerde zoete rode Balsamico uien en jong belegen Uniekaas

Brioche broodje met gekaramelliseerde zoete rode Balsamico uien en jong belegen Uniekaas

Het recept en de benodigdheden

UK packaging PLAK Jong Belegen 07 10 22

Ingrediënten voor twee personen

2 el neutrale olie
2 rode uien (ongeveer 125 gram), flinterdunne ringen
1 el balsamico azijn, hoe ouder hoe lekkerder
2 brioche broodjes
plakjes jong belegen kaas, geschaafd van een blok Uniekaas
handje rucola
optioneel: mosterd(saus)

Bereidingstijd:

20-25 minuten

Gekaramelliseerde balsamico ui

Verwarm de olie en bak de uienringen gedurende minimaal 20 minuten op zacht vuur. Schep regelmatig om, zodat ze niet te bruin bakken. Ze moeten vooral zacht en zoet worden. Voeg dan de balsamico toe en bak nog 5 minuten tot het meeste vocht verdampt is. Schep ook nu regelmatig om.

Bewaar de uien apart en grill de briochebroodjes kort in de pan. Besmeer de broodjes desgewenst met mosterd. Beleg ze vervolgens met gekaramellisserde rode ui
Schaaf een aantal plakken jong belegen kaas op je broodje en maak het geheel af met een handje rucola.

Eet smakelijk!

Sesambagel met pittige avocado crème, jong belegen kaas & spinazie

Sesambagel met pittige avocado crème, jong belegen kaas & spinazie

Het recept en de benodigdheden

UK packaging PLAK Jong Belegen 07 10 22

Ingrediënten voor twee personen

1 avocado
½ - 1 tl sriracha
½ - 1 el limoensap
zeezout & gemalen peper
Blaadjes spinazie
4 plakken jong belegen Uniekaas
2 sesam bagels (afgebakken of vers)

Bereidingstijd:

5 minuten

Pittige avocado crème

Halveer de avocado en verwijder de pit. Met een staafmixer pureer je de avocado in een kommetje met de sriracha en limoensap tot een zachte crème. Breng op smaak met zout en peper. Hoe meer sriracha je gebruikt, hoe pittiger de avocadocrème.

Rooster de sesambagel goudbruin en beleg met blaadjes babyspinazie. Daarop twee plakken jong belegen kaas en tot slot royaal de avocadocrème.

Eet smakelijk!

Donker meergranen desembrood met gegrilde groente, pesto & oude kaas

Donker meergranen desembrood met gegrilde groente, pesto & oude kaas

Het recept en de benodigdheden

UK packaging PLAK Oud 07 10 22

Ingrediënten voor twee personen

2 x dikke snee meergranen donker desembrood
250 gram groente om te grillen, zoals courgette, paprika, wortel
3 el pesto
1 grote plak oude Uniekaas per boterham

Bereidingstijd:

15 minuten, inclusief grillen groente

zelf gegrilde groente maken

1 courgette, in de lengte in plakken gesneden
1 paprika, zaadlijst verwijderd, in plakken gesneden
1 winterwortel, geschild in dunne plakken gesneden
1 el neutrale olie

Verhit een grillpan en besmeer de groente dun met olie. Grill op de hete pan tot ze gaar en goudbruin zijn. Bestrooi met zeezout. Laat even afkoelen.

Snijd het brood en beleg royaal met Uniekaas. Daarop smeer je de pesto. Beleg vervolgens mij de gegrilde groente.

Eet smakelijk!