Koken met Miljuschka
Kerstboom borrelbrood

Ingrediënten

  • 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg
  • 100 g Uniekaas Jong stuk
  • 1 knoflookteen
  • ½ tl chilivlokken
  • 1 ei
  • 1 el Italiaanse kruiden

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 C
  • Rol het pizzadeeg uit en snijd het deeg kruislings in, zodat er vierkantjes ontstaan. Zorg ervoor dat je ongeveer 32 vierkantjes snijdt.
  • Rasp de kaas in een kom. Rasp de knoflook erbij en roer de geraspte kaas erdoor. Verdeel deze over de voerkantjes en vouw ieder vierkantje dicht. Maak er bolletjes van.
  • Maak nu de kerstboom. De stam bestaat uit 2 kaasbolletjes boven elkaar en 2 naast elkaar, dus 4 balletjes. Vervolgens ga je door naar de onderkant van de boom. Begin met 7 kaasbolletjes en bouw steeds met een kaasbolletje af en eindig met 1 als piek.
  • Besmeer het deeg met een geklutst eitje voor een extra krokante buitenkant.
  • Zet de kerstboom voor 18 minuten in de oven, totdat het mooi goudbruin is. Strooi het kaasmengsel samen met de Italiaanse kruiden en chilivlokken erover en bak vervolgens nog 5 minuten af.

Eet smakelijk!

Gerelateerde producten

Jong
Jong

Meer recepten

Kerstboom kaasbrood
Kerstboom kaasbrood
Koken met Miljuschka
Smörrebröd met garnalen en ei
Smörrebröd met garnalen en ei
Koken met Miljuschka
Sesambagel met pittige avocado crème, jong belegen kaas & spinazie
Sesambagel met pittige avocado crème, jong belegen kaas & spinazie
Broodjes van Linda