TIJD VOOR
GRASKAAS

Een delicatesse

Bij het voorjaar denk je aan koeien die weer naar buiten gaan. Ze rennen de wei in en genieten van het verse malse gras. Als kaasliefhebber kijk je er natuurlijk alweer geruime tijd uit naar dit moment, want dit is de tijd dat er weer Graskaas verkrijgbaar zal zijn. Die heerlijk volle en romige jonge kaas! Maar wat is graskaas nu eigenlijk precies?

Smaakbepalend

Smaakbepalend

De koeien die na de winter weer de wei Iingaan eten het verse voorjaarsgras. Het voer wat koeien eten is erg bepalend voor de smaak van de melk waarvan kaas gemaakt wordt. Omdat de koeien in het voorjaar vers en doorgewinterd gras kunnen grazen, geeft dit graskaas een andere smaak dan kaas van koeien die binnen staan en alleen kuilgras, voederbiet of ruwvoer te eten krijgen.

Wees er snel bij!

Wees er snel bij!

Graskaas is altijd jonge kaas en heeft een rijpingstijd van 4 tot 6 weken. En dankt de naam dus aan het verse voorjaarsgras. Graskaas kan dan ook enkel een aantal weken in het voorjaar gemaakt worden, waardoor de kaas gezien wordt als een echt uniek en lekkere kaas. Ofwel een heerlijke voorjaars delicatesse!