Miljuschka
Eenpanslasagne

Ingrediënten

  • 1 el neutrale olie
  • 300 gr kippendij
  • 30 gr roomboter ongezouten
  • 3 grote sjalotten
  • 1 knoflookteen
  • 1 el gedroogde oregano
  • 30 gr bloem
  • 500 ml kippenbouillon
  • 250 ml slagroom
  • 1 kleine broccoli
  • Zout en peper
  • 200 gr verse lasagnebladen
  • 175 gr Uniekaas Jong Belegen
  • Basilicum optioneel

Bereiding

  • Verwarm de ovengrill voor op 220°C
  • Verwarm de olie in een koekenpan. Voeg dan de kippendijen toe en bak circa 7 minuten op hoog vuur. Kruid met zout en peper en haal uit de pan. Snijd in kleine stukken.
  • Pel de uien en snijd in dunne halve ringen. Pel de knoflook en snijd fijn.
  • Voeg de boter, ui, knoflook en oregano toe en bak circa 5 minuten. Roer bloem erdoor en bak nog 1 minuut.
  • Snijd de broccoli in hele kleine roosjes en hak vervolgens fijn.
  • Schenk de bouillon en slagroom langzaam bij de pan en roer goed door. Doe dan de broccoli in de pan en kruid met zout en flink veel gemalen peper. Breng aan de kook.
  • Snijd de lasagnebladen in kleinere vierkanten, ongeveer 5 bij 5 cm en voeg de toe aan de saus, zorg dat ze onderstaan. Laat 5 minuten zachtjes koken met deksel. Haal de deksel eraf en kook nog 5 minuten. Roer regelmatig.
  • Voeg de kip terug aan de saus en voeg ongeveer een derde van de kaas toe aan de pan. Bestrooi met de overige kaas.
  • Zet 5 minuten onder de grill tot goudbruin.
  • Laat 5 minuten rusten, snijd aan en serveer.

Eet smakelijk!

Gerelateerde producten

Rasp Jong Belegen
Rasp Jong Belegen

Meer recepten

Crostini’s met Jong belegen Uniekaas, verse vijgen en gekarameliseerde pecannoten
Crostini’s met Jong belegen Uniekaas, verse vijgen en gekarameliseerde pecannoten
Brioche broodje met gekaramelliseerde zoete rode Balsamico uien en jong belegen Uniekaas
Brioche broodje met gekaramelliseerde zoete rode Balsamico uien en jong belegen Uniekaas
Broodjes van Linda
Uniekaas romige kip uit de pan
Uniekaas romige kip uit de pan
Miljuschka