Ook
voor later

Onze kaas. Onze omgeving. Onze verantwoordelijkheid.

Onze kaas. Onze omgeving. Onze verantwoordelijkheid.

Wie lekkere kaas maakt, krijgt natuurlijk ook te maken met allerlei zaken die invloed hebben op milieu en samenleving. Van de leefomstandigheden van de koe tot de verpakking aan toe. Ons duurzaamheidsbeleid is erop gericht om onze impact continu te minimaliseren. Eigenlijk doen we dat al sinds het prille begin. Maar nu doen we er nog een schepje bovenop.

Onze verpakkingen, volledig te recyclen!

Onze verpakkingen, volledig te recyclen!

Onze verpakkingen zijn volledig te recyclen! Aan onze efficiënte en duurzame werkwijze hoeven we gelukkig nooit zoveel te schaven. Maar op gebied van verpakkingen zorgt innovatie voor indrukwekkende verbeteringen. Waar we eerder al kozen voor 43% minder materiaal wat volledig recyclebaar is, zijn we nog een stapje verder gegaan. De onderlegger bij onze plakken werd gemaakt van karton met een coating en hoorde bij het restafval. Nu is deze onderlegger volledig van plastic en kan daarmee, net als de folie, gewoon bij het plastic. De verpakking is nu dus volledig recyclebaar!

Koeien in de wei. Daar horen ze, vinden wij.

Koeien in de wei. Daar horen ze, vinden wij.

Leuk zo’n nieuwe verpakking, maar duurzaamheid begint natuurlijk daar waar onze koeien zijn. Bij de melkveehouders van Uniekaas staan de koeien zo veel als mogelijk in de wei. Tenminste 120 dagen per jaar, 6 uur per dag. Vinden ze lekker. Die koeien leveren dan ook lekkere Nederlandse weidemelk. De kazen die we van deze melk maken herken je aan het officiële weidegang logo.

Natuurlijk hoort ook kaas in een vegetarische leefstijl.

Natuurlijk hoort ook kaas in een vegetarische leefstijl.

We maken onze kazen volgens eigen receptuur. Zonder smaakstoffen en conserveringsmiddelen. We blijven innoveren, dus wanneer nieuwe mogelijkheden zich voordoen om onze kaas voor nóg meer mensen te kunnen maken, dan doen we dat.

Zo zijn we jaren geleden al overgegaan van dierlijk stremsel naar vegetarisch stremsel. Stremsel wordt aan de melk toegevoegd om deze dik te laten worden, daardoor wordt melk kaas. En onze kaas is nu dus ook geschikt voor vegetariërs.

Goed doen loont.

Om onze melkveehouders te stimuleren zo duurzaam mogelijk melk te produceren, werken we sinds 2016 met het Milkmaster Bonusprogramma. Zo geven we extra aandacht aan de gezondheid en het welzijn van de koeien, aan biodiversiteit en het milieu, aan energie en klimaat en aan maatschappelijke betrokkenheid.