Miljuschka
Uniekaas romige kip uit de pan

Ingrediƫnten

  • 400 g kipdijfilet
  • 1 grote rode ui, in ringen
  • 100 gr spekjes of bacon
  • 2 lente-uitjes, in ringen
  • Groene salade om te serveren


Saus

  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 300 ml slagroom

Bereiding

  1. Verhit de koekenpan op middelmatig vuur. Bestrooi de kipdij met peper en zout en bak in de olie tot goudbruin. Leg even apart op een bordje.
  2. Bak de ui tot deze glazig is, voeg de spekjes toe en bak deze even krokant uit. Zet de pan uit.
  3. Maak de saus in een steelpannetje.
  4. Smelt de boter en voeg hieraan de bloem toe. Bak dit even op laag vuur. Voeg de slagroom toe en laat dit op laag vuur indikken tot een saus. Voeg de kaas toe en laat dit door de saus smelten.
  5. Voeg de saus toe aan de koekenpan en leg de kipdijfilets erin. Bestrooi met nog wat extra geraspte kaas en zet in de oven tot de kip gaar is en de saus en kaas (na 5 min) goudbruin.

Gerelateerde producten

Traybake Italiaanse stijl
Traybake Italiaanse stijl

Meer recepten

Uniekaas traybake romige toscaanse pasta met zalm
Uniekaas traybake romige toscaanse pasta met zalm
Miljuschka
Focaccia met harissa, gegrilde tomaat & belegen kaas
Focaccia met harissa, gegrilde tomaat & belegen kaas
Broodjes van Linda
Smorrebrod met aardappel en twee soorten kaas
Smorrebrod met aardappel en twee soorten kaas
Miljuschka