English Deuthch France
U bent hier: home >> Over Uniekaas >> Kwaliteitsnormering

Kwaliteitsnormering

Om de kwaliteit van onze producten te waarborgen wordt de kaas vanaf de bereiding tot en met het verpakken nauwgezet gevolgd en getoetst aan strenge kwaliteitsnormen. Uniekaas heeft als bedrijf dan ook o.a. de hoogste normering binnen het BRC systeem.

De kwaliteit begint bij een strenge selectie van leveranciers. In de kaasfabrieken houden de kaasmakers het productieproces in de gaten en test het laboratorium de kazen op smaak, samenstelling en andere kwaliteitsaspecten. Voor een juiste rijping worden alle omstandigheden zoals de temperatuur en de luchtvochtigheid van de rijpingsruimtes gecontroleerd. Gedurende de rijping keuren de keurmeesters regelmatig de kaas. De kaas wordt regelmatig gekeerd en geplastificeerd. Zodra de kaas goed van smaak is, wordt de kaas verpakt.

Nog strengere hygiëneregels gelden in de speciale high-care ruimte waar we de kaas snijden, raspen en verpakken. Om constante kwaliteit, smaak en voedselveiligheid te kunnen garanderen, voeren we tijdens de verwerking regelmatig steekproeven uit. Ook worden proefmonsters van grondstoffen en eindproducten voor onderzoek naar een erkend onafhankelijk laboratorium gestuurd.

Vanaf binnenkomst van de grondstof tot het uitleveren van het eindproduct worden alle stappen nauwkeurig gecontroleerd en geregistreerd, zodat alles wat we doen precies te traceren is. Uniekaas heeft een up-to-date gehouden kwaliteitssysteem waardoor we volgens veilige methodes werken. Het kwaliteitssysteem van Uniekaas voldoet aan diverse standaarden. Hieronder ziet u welke.

BRC (Global standard for Food Safety)
In de BRC- standaard zijn de criteria vastgelegd, opgesteld door de Britse detailhandel. De standaard beoogt uniforme eisen en beoordelingen van leveranciers van voedingsmiddelen. Deze standaard heeft ook in Nederland navolging gekregen. Qlip is geaccrediteerd volgens NEN-EN 45011 (RvA reg.nr. C195) en voorts erkend door BRC in de UK.

IFS (International Food Standard)
In de IFS-standaard zijn de criteria vastgelegd, opgesteld door de Duitse en Franse detailhandel en geeft daarmee invulling aan de vraag van vooral Duitse en Franse afnemers. Qlip is geaccrediteerd volgens NEN-EN 45011 (RvA reg.nr. C 195) en tevens erkend door het Hauptverband des Deutschen Einzelhandels in Berlijn.

Procescertificering Qlip fabriekskaas deel 2 opslaan en rijping
Hierbij worden aan het proces eisen gesteld gebaseerd op het Codex Alimentarius document 'General Principles of Food Hygiene'. In samenwerking met de zuivelsector is een specifiek procescertificerings-system ontwikkeld waarin de eisen voor opslag en rijping van Hollandse kaas zijn beschreven.

Procescertificering Qlip fabriekskaas deel 3 verpakkingsbedrijf
Hierbij worden aan het proces eisen gesteld gebaseerd op het Codex Alimentarius document 'General Principles of Food Hygiene'. In samenwerking met de zuivelsector is een specifiek procescertificerings-system ontwikkeld waarin de eisen voor snijden en verpakken van Hollandse kaas zijn beschreven.

Skal
Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Om de consument te beschermen tegen fraude houdt de stichting Skal toezicht bij bedrijven op de naleving van deze regels. Dat gebeurt door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen.

volg mij op Twitter volg mij op LinkedIn volg mij op GooglePlus volg mij op Hyves Volg ons op Pinterest