English Deuthch France
U bent hier: home >> nieuws >> uniekaas wordt onderdeel van doc dairy partners b.v.

Uniekaas wordt onderdeel van DOC Dairy Partners B.V.

DOC Dairy Partners B.V.

DOC Dairy Partners B.V, neemt het merk en de Nederlandse bedrijfsactiviteiten van Uniekaas over. Hieronder valt de complete rijpings-, verpakkings- en productiefaciliteit van het bedrijf in Kaatsheuvel. Deze overname is een logische volgende stap in de strategie van DOC Dairy Partners om uit te breiden in Europese groeimarkten.

Hiermee beschikt het bedrijf over een volledige productieketen waardoor de onderneming volwaardig kan concurreren met andere kaasproducenten. Dit komt het assortiment op de Nederlandse kaasmarkt ten goede. Financiële details over de transactie worden niet bekend gemaakt.

Bepaalde onderdelen van Uniekaas maken geen deel uit van de transactie. Deze gaan verder onder de naam Best Cheese Holland. Best Cheese Holland zal, naast de Nederlandse markt, zich richten op de internationale markt, in het bijzonder de Verenigde Staten en Zuidoost Azië.

Ron Krekels, directeur van DOC Dairy Partners: “We zijn verheugd dat we tot overeenstemming zijn gekomen met Uniekaas, een zeer bekend Nederlands merk. De overname is een logische volgende stap in onze strategie om uit te breiden in belangrijke Europese groeimarkten. DOC Dairy Partners is onder andere leverancier van Gouda Holland kaas (BGA) en kaas gemaakt van weidemelk, met name onder private label. Met deze overname verkrijgen wij nu ook een toonaangevend kaas merk en kunnen we zelf rijpen en verpakken. Dat biedt ons belangrijke concurrentievoordelen.”

Willem Jan Rote en Paul Wilde, de huidige directie van Uniekaas: “We zijn overtuigd dat het merk Uniekaas en onze productie locatie in Kaatsheuvel bij DOC Dairy Partners in goede handen is. Onze nieuwe organisatie Best Cheese Holland gaat zich concentreren op de merken Parrano, Tjiezi, Melkbus en Coach Farm, in Noord-Amerika, Europa en Azië. Deze merken laten allen een gezonde groei zien en bieden ons volop kansen. Samen met Antea Participaties en van Vliet, gaan wij investeren in verdere groei. ”

De transactie wordt voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Oostenrijkse mededingingsautoriteit (BWB). Verwacht wordt dat de overname afgerond wordt in het derde kwartaal van 2017.

Over DOC Dairy Partners B.V.

DOC Dairy Partners is als dochterbedrijf van de Duitse zuivelonderneming DMK GmbH verantwoordelijk voor de afzet van kaas en een breed assortiment andere zuivelproducten in de Benelux, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. De organisatie levert de zuivelproducten aan retail, foodservice en verpakkers, met name onder private label.

De Nederlandse zuivelcoöperatie DOC Kaas B.A. is sinds de fusie op 1 april 2016 mede-eigenaar van de Duitse zuivelonderneming DMK GmbH. Vanaf die datum is DOC Kaas B.V. met twee productielocaties in Hoogeveen, een dochteronderneming van DMK GmbH. 

Geplaatst op: 13 juli 2017
volg mij op Twitter volg mij op LinkedIn volg mij op GooglePlus volg mij op Hyves Volg ons op Pinterest