English Deuthch France
U bent hier: home >> nieuws >> uniekaas-fondue in de fondue fabriek

Uniekaas-fondue in De Fondue Fabriek

Uniekaas – het oudste Nederlandse kaasmerk – en De Fondue Fabriek hebben de handen ineen geslagen. Vanaf nu kun je kaasfonduen met échte Goudse kaas van Uniekaas in het nieuwe pop-up restaurant ‘De Fondue Fabriek’ in Gouda; de kaasstad bij uitstek.

In samenwerking met Uniekaas zijn er twee Goudse kaassoorten gekozen voor de basis van de ultieme Goudse Uniekaas-fondue. Extra rijk en vol van smaak door de unieke eigen recepturen in combinatie met de juiste leeftijden. Hoe langer gerijpt, hoe intenser de smaakbeleving. Daarnaast is Uniekaas volledig natuurlijk doordat de kaas geen conserveringsmiddelen en E-nummers bevat en is Uniekaas BGA gecertificeerd. Met 100% Nederlandse melk en 100% Nederlandse rijping en bereid volgens traditioneel recept voldoet Uniekaas aan alle criteria om het Gouda Holland zegel te mogen dragen. Oerhollands genieten dus! 

Truffel en gorgonzola

Er staan drie verschillende kaasfondues op het menu: een mix van Goudse kazen, een fondue van Goudse kaas verrijkt met truffel en een fondue met Goudse kaas en gorgonzola. Uniekaas is de leverancier van de Goudse kazen. De Fondue Fabriek huist in de Lichtfabriek, waar meerdere horecagelegenheden zijn. Het pop-up restaurant in de kelder van het industriële pand is open op zondag-, dinsdag-, en donderdagavond. Per maand worden extra beschikbare dagen aangegeven op de website van de Lichtfabriek.

Goudse Waag

Nieuwsgierig geworden naar de historie van Goudse kaas? Breng dan een bezoek aan de Goudse Waag. Dit is een historisch pand uit 1668 waar vroeger de Goudse kazen werden gewogen. Nu is dit het Kaas- en Ambachtenmuseum waar je van alles te weten kunt komen over de historie van de Goudse Waag & kaas en het merk Uniekaas. In het museum is bovendien veel informatie te vinden over de Goudse ambachten. Uniekaas is sinds 2008 beheerder van dit monumentale pand. 

Uniekaas fondue

Geplaatst op: 21 november 2017
volg mij op Twitter volg mij op LinkedIn volg mij op GooglePlus volg mij op Hyves Volg ons op Pinterest