English Deuthch France
U bent hier: home >> nieuws >> uniekaas extra oud wint 3e keer op rij superior taste award

Uniekaas Extra Oud wint 3e keer op rij Superior Taste Award

Uniekaas Extra Oud wint 3e keer op rij Superior Taste Award

Kaatsheuvel, 24 juli 2012 - Uniekaas Extra Oud is voor de derde keer in de prijzen gevallen met een uitmuntende score van drie sterren en is hiermee opnieuw de gelukkige winnaar van de Superior Taste Award. De "iTQi Superior Taste Award" is een stempel van kwaliteit in smaak. Dit oordeel wordt geveld door deiTQi jury, bestaande uit 13 verschillende nationaliteiten, samengesteld uit Michelin-ster chef-koks en sommeliers van de meest prestigieuze culinaire instellingen in Europa, zoals de Maîtres Cuisiniers van België en Frankrijk, de Academie Culinaire de France, de Academy of Culinary Arts, Euro-Toques, de FederazioneItalianaCuochi, de Jeunes Restaurateurs d'Europe, de Associaciones des Cocineros de España, het Verband der KöcheDeutschlands en de Association de la Sommellerie Internationale (ASI).

Net als de beroemde Michelin-gids van de gastronomie, is iTQi niet een wedstrijd, maar wordt de award toegekend aan producten die superieur zijn in smaak op hun gebied. Ieder product wordt afzonderlijk blind getest door de professionele jury en volgens een strenge sensorische analyse procedure. Om objectiviteit te waarborgen ontvangen alle juryleden tegelijk een product om te testen met de categorie van het product als enige informatie. Ze weten vooraf niets van de herkomst van het product, noch zien ze de verpakking. Allemaal maatregelen om ervoor te zorgen dat er geen invloeden van buitenaf het oordeel beïnvloeden en dat ze zich volledig kunnen concentreren op de smaak-en sensorische aspecten.

De juryleden wordt gevraagd om de producten die ze testen te evalueren alsof ze zich in een gezinssituatie bevinden in plaats van dat ze het product meten aan hun high-end restaurants en standaarden. Elke getest product is het onderwerp van een sensorische analyse rapport waarvoor criteria zoals reuk, zicht, smaak, nasmaak en textuur zeer nauwkeurig worden beschouwd door ieder jurylid.

Over Uniekaas

Uniekaas is een toonaangevende speler in de Nederlandse kaasmarkt. Het is een onafhankelijke, particuliere, sterk marketing-georiënteerde onderneming. Met haar jarenlange kennis en ervaring voert Uniekaas grote en bekende kaasmerken. Bovendien weet zij steeds weer vernieuwende producten te lanceren. Zo biedt Uniekaas meer dan voldoende keus voor alle kaasliefhebbers. Vorig jaar lanceerde Uniekaas een nieuw product voor kinderen: Tjiezi. Dankzij een uitgebalanceerde multimediale aanpak voor Tjiezi, die begin 2012 de eerste prijs won voor Beste Introductie Kidsproducten 2011, is de verkoop en omzet van kaasproducten verdubbeld. Dit was mede dankzij een zeer succesvolle samenwerking met The Voice Kids. Deze sponsoring zal in 21 december t/m 15 februari 2013 een vervolg krijgen als het populaire programma van RTL4 weer op de televisie te zien is.

Geplaatst op: 12 juli 2012
volg mij op Twitter volg mij op LinkedIn volg mij op GooglePlus volg mij op Hyves Volg ons op Pinterest