English Deuthch France
U bent hier: home >> nieuws >> uniekaas belegen als beste uit de test van kassa

Uniekaas Belegen als beste uit de test van Kassa

Uniekaas Belegen Goudse kwam zaterdagavond als beste uit de test in het televisieprogramma Kassa. Vijf kaaskenners beoordeelden tien voorverpakte kazen en kozen Uniekaas als de beste: “Mooi smeuïg, lekkere smaak zonder afwijkingen, wat aan de jonge kant” was hun commentaar.

“Dit is voor ons het bewijs dat de Echte Hollandse Goudsche van Uniekaas het wint van andere kazen”, stelde directeur Willem Jan Rote. “Het bekendste en oudste Kaasmerk van Nederland is ook het beste.”

In het panel van Kassa zaten:

  • Kaaskeurmeester Tineke van der Have, zij is tevens jurylid van de NNKC en zuiveltechnoloog
  • Gea van de Puijl; onafhankelijk adviseur voor ambachtelijke boerderijzuivel-bereiders en boerenkaas keurmeester
  • Wim Maassen van den Brink; eigenaar van kaashandel De Brink te Deventer, Beste Boerenkaasspecialist 2011 en winnaar van het Gouden Kaasmes in 2004, 2006, 2008 en 2010
  • Gerrit Waaksma; kaasspecialist en oud kaas-controleur bij het COKZ
  • Marije van der Poel; kaasmaker boerenoplegkaas en winnaar van de prijs ‘Streekproduct van het Jaar 2010’

De meeste voorverpakte kazen hadden geen echte volle smaak en veel waren te zout of te zuur. Ook vermoedde het panel dat veel kazen korter dan vier maanden hadden gerijpt.

In de test liet Uniekaas, Echte Hollandse Goudsche Belegen onder meer Maaslander Belegen, Belegen Kaas 48+ van Euroshopper, Guldenaer en Goudse Kaas 48+ achter zich.

Per jaar eten Nederlanders gemiddeld 16,7 kilo kaas per persoon. De meeste als Goudse verkochte kaas, wordt helemaal niet van Nederlandse melk gemaakt.

Geplaatst op: 12 maart 2011
volg mij op Twitter volg mij op LinkedIn volg mij op GooglePlus volg mij op Hyves Volg ons op Pinterest