Lekker, spelletjes Voor kids!

Mouse eating cheese

Hoi, leuk dat je op onze pagina voor kids bent gekomen!

Hier vind je allerlei spelletjes die over kaas gaan. Leuk om thuis te doen. Misschien heb je soms wat hulp nodig bij het printen of knippen.

Veel plezier ... en 'Say Cheese!'

Memory playing cards

Lekker, memory spelen

Print de pagina en knip de kaartjes uit.

Spelregels:

Leg alle kaartjes op z'n kop op tafel. Om de beurt mag je twee kaartjes omdraaien. Als de kaartjes bij elkaar horen dan mag je de twee kaartjes pakken. Horen ze niet bij elkaar? Dan draai je de kaartjes weer om en mag de volgende speler.

Het spel is afgelopen, als alle kaartjes gepakt zijn. Wie heeft de meeste paartjes?

Download memory-spel
Boter, Kaas en Eieren voorbeeld

Boter, kaas en eieren

Een van de oudste spelletjes van Nederland is Boter, Kaas en Eieren. Je speelt het met zijn tweeen. Het enige dat jullie nodig hebben is een pen en papier.

Boter, kaas en eieren wordt gespeeld op een veld van 3 bij 3. lnhet begin zijn alle velden leeg. De speler die begint zet een 'kruis' en de andere speler zet een 'rondje'.

Degene die als eerste drie van zijn eigen symbolen op een rij heeft wint het spel. Dit kan schuin, staand of liggend zijn. Maar je probeert dat natuurlijk bij je tegenstander te voorkomen!

Doeplaat Uniekaas

Zoeken, verbinden en lachen

We hebben een leuke Doe-plaat voor je gemaakt. Een doolhof, woorden zoeken, mopjes lezen, cijfers verbinden en kleuren. En alles gaat over kaas! Print de Doe-plaat zo groot mogelijk uit en je kunt aan de slag.

Download de doe-plaat
Kleurpotloaden