English Deuthch France
Print deze pagina
U bent hier: home >> recepten >> hoofdgerechten >> risotto

Risotto

Hoofdgerecht voor 4 personen 

  • Verwarm wat olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de rode ui en de knoflook en voeg de risottorijst toe en schep goed door elkaar tot de rijstkorrels glanzend zijn.
  • Blus de rijst af met de rode wijn en voeg vervolgens de bouillon toe en breng deze al roerende op een matig vuur zachtjes aan de kook.
  • Voeg 150 g van de kaas toe. Houd alles zachtjes aan de kook tot de risotto beetgaar is en het vocht bijna opgenomen is.
  • Roer de risotto tussendoor regelmatig door en voeg dan de rest van de kaas toe.
  • Maak de peultjes schoon en kook deze beetgaar.
  • Verdeel de risotto over de borden, strooi eventueel nog wat extra kaas en versgemalen peper erover en serveer met de peultjes.

Ingrediënten en benodigdheden:

  • olijfolie
  • 2 rode uien, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 200 g risottorijst
  • 2 dl rode wijn
  • 5 dl groentebouillon
  • 250 g geraspte Uniekaas Parrano originale
  • versgemalen peper en zout
  • 400 g peultjes